WEDSTRIJD Bouraza Medina Bruxelles - ZVK Celtic Houthalen '94  4 - 2  (3-0)

DATUM 20-12-2013  21:15

DOELPUNTEN 6’ Touil (1-0), 12’ Boulkoumite (2-0), 15’ Touil (3-0), 30’ Duric S. (3-1), 37’ Boulkoumite (4-1) en 40’ Cammalleri (4-2).

VERSLAG De trip naar Brussel verliep niet met het volste vertrouwen na het verlies op woensdag in de Beker van België. Nochtans was iedereen gebrand om er iets van te maken in Brussel.

Dat resulteerde in de eerste minuut al op een vlijmscherpe counter van Cammalleri op de thuisdoelman en de rebound van Achadoud was net te hoog voor Cammalleri. In de tegenaanval brak Brussel een eerste keer door en moest Decoster alert reageren. Doch in de vierde minuut kwam een gemeten pass aan de 2e paal aan en kon Touil van dichtbij scoren 1-0. Celtic reageerde en in de 8e minuut kan Duric H. punteren waarbij de thuisdoelman behoorlijk last had. Skeric knalt de rebound tegen de paal. In de veertiende minuut staat de verdediging helemaal uit formatie als een Brusselse pingelaar Duric S. in de lurven legt op de linker flank en door de benen van Decoster de marge verdubbelt. Celtic blijft echter baas op het veld en reageert opnieuw, maar Cammalleri knalt opnieuw tegen de paal, niet veel na de 2-0. Twee minuten voor tijd moet Celtic dan de aansluitingstreffer scoren, maar de 1-2 van Cammalleri op Dalia wordt veel te hard terug gekaatst en weg kans. Tot overmaat van ramp herviel Dalia in zijn oud zeer een minuutje voor de pauze als hij een lullige inspeelbal van hem wordt onderschept en Touil Decoster geen schijn van kans geeft, 3-0. Op hoekschop komt Celtic dan nog aan een goede kans, maar de thuisdoelman reageert alert en kan nit een poging van Cammalleri weren.

Na de pauze komt Celtic opnieuw het best uit de kleedkamers en speelt 5 open kansen bij mekaar. Maar ofwel kwam de laatste pass niet goed ofwel maakte men opnieuw de verkeerde keuze. Frappant was de laatste kans van die 5, die in de rebound door Skeric tegen de binnenkant van de paal gaat en niet binnen. Halfweg de herneming is dan Cammalleri nog heel dicht bij de openingstreffer voor Celtic, maar nu duwt de thuisdoelman de bal met de vingertoppen tegen de lat. Brussel was nergens meer in de tweede helft. Het probeerde te counteren en dat lukte ook al niet te best. Toch kwam Celtic goed weg als Brussel in minuut 31 tegen de paal devieerde. En bij Celtic wilde het maar niet lukken, want opnieuw speelde het een pak kansen bij mekaar, maar de bal wil er niet in en bovendien werden 2 loepzuivere strafschoppen niet gefloten. Zo werd een mooi uitgesponnen aanval uitgetikt in de 35e minuut, doch Achadoud besloot opnieuw net naast. Een minuutje later kan een 2-tegen-1 aanval wél afgerond worden door Duric S. Met nog 2 minuten op de klok gokt Celtic dan maar met vliegende doelman en assistent Coppola had een plannetje klaar. Maar de uitvoering verliep helemaal niet zoals gepland, want bij de eerste baltoets liep het al fout en scoorde Brussel de doodssteek. Cammalleri kon in de laatste minuut een goed uitgepseelde aanval nog afronden tot 4-2, maar dat was het dan. We sluiten de heenronde af op plaats 11 in de tussenstand met één puntje meer dan 2 seizoenen geleden. Misschien komt de winterstop wel net op tijd en kunnen de kopjes nu leeg gemaakt worden. Voor het bestuur zal de kerstsfeer niet zijn zoals gehoopt, maar net zoals bij alles is ook dat een kant van de medaille. Domper op het geheel is het plots overlijden van een familielid van Youssef Nejjar, die we langs deze weg nog ons medeleven willen betuigen. En daarmee wordt nog maar ens bewezen dat er ergere dingen in de wereld zijn dan een verloren zes-punten-wedstrijd in Brussel.